do not visit

Formulering av bryllupsinvitasjonen

Planlegger du den store dagen? Gratulerer! Ekteskapet er et av de mest dyrebare øyeblikkene du noen gang vil oppleve. Det er en tid med glede, feiring og kjærlighet, hvor familiemedlemmer og venner kommer sammen for å dele gleden. Når det er sagt, er det ingen enkel oppgave å planlegge et bryllup. Det er så mange ting å vurdere gjennom hele prosessen, fra å velge riktig sted til å velge den perfekte kjolen, og selvfølgelig finne de riktige leverandørene. En viktig detalj er selve invitasjonen. Denne artikkelen vil gi deg en grundig oversikt over informasjonen bryllupsinvitasjoner bør inneholde, forslag til ordlyd for bryllupsinvitasjoner, og til og med gi deg noen eksempler på bryllupsinvitasjoner du kan hente inspirasjon fra.

Alt du trenger å vite om bryllupsinvitasjoner

En bryllupsinvitasjon er et formelt dokument som informerer gjestene dine om tidspunkt, dato og sted for den store dagen. Selv med økende bruk av digital teknologi, blir disse kortene ofte trykt og sendt på en profesjonell måte. De fungerer ikke bare som en invitasjon, men også som et minne som kan verdsettes i mange år framover.

Bryllupsinvitasjoner er en eldgammel tradisjon som går flere hundre år tilbake. Det antas at dette startet i middelalderen, da brev og kunngjøringer ble sendt for å kunngjøre en forlovelse. Etter hvert som tiden gikk, fikk invitasjonen et mer formalisert format og utviklet seg til det vi kjenner i dag. Denne kommersielt trykte versjonen ble populær etter andre verdenskrig, da masseproduksjon ble muliggjort ved innføring av nye trykketeknikker. Siden den gang har design av bryllupsinvitasjoner blitt mer og mer forseggjort – med par som tar seg tid til å tilpasse invitasjonene sine for å reflektere deres unike personligheter og stil.

Mens klassiske invitasjonskort uten bilde ofte ble brukt tidligere, har brudepar i dag flere alternativer tilgjengelig. Det finnes et bredt utvalg av design for bryllupsinvitasjoner – inkludert romantiske, lekne og elegante alternativer, og fra enkle, rene linjer til spesielt fargerike og kreative. Spesielt med muligheten for å skrive ut personlige bilder på bryllupsinvitasjoner, blir kortene mer og mer unike og derfor enda mer spesielle. Så klassisk er ikke et must – alle brudepar bør designe en invitasjon som reflekterer deres karakter og livsstil på best mulig måte.

Hva bør en bryllupsinvitasjon inneholde?

Selvfølgelig er det ingen faste regler for hva som må inkluderes i en bryllupsinvitasjon. Men for de inviterte gjestene er informasjon om sted, tid og andre nøkkelopplysninger nyttig. Hvordan all denne informasjonen presenteres, er opp til deg, vi kan bare gi noen ideer og inspirasjon.

Selv om antallet designvalg som er tilgjengelige i dag, betyr at ingen to par noen gang vil ha den samme invitasjonen, er det noen hovedelementer som hver bryllupsinvitasjon bør inkludere for å tjene sitt formål effektivt.

Her er en oversikt over de viktigste punktene:

1. Verten: Denne linjen indikerer tradisjonelt hvem som er vert for bryllupet og bør inkludere navnene på begge settene med foreldre. Det kan også inkludere andre familiemedlemmer hvis de hjelper til med å betale for en del av bryllupet, som besteforeldre eller andre slektninger.

2. Invitasjonen: Dette er linjen der paret formelt ber om gjestenes nærvær i bryllupet. Den faktiske «invitasjonen», så å si.

3. Bruden og brudgommen: Denne linjen bør inkludere navnene på bruden og brudgommen, samt deres titler.

4. Dato og tid: Datoen og tidspunktet for bryllupet bør inkluderes tydelig på invitasjonen, slik at gjestene kan planlegge deltakelsen deretter.

5. Seremoni og selskap: Gjestene bør vite stedet for både seremonien og selskapet, inkludert eventuelle adresser.

6. RSVP: Hvis du forventer at gjestene skal svare, bør du inkludere en adresse og frist for å gjøre det. Du kan legge til spesielle svarkort også.

7. Kleskode: Noen bryllup kan kreve en spesifikk kleskode, så det er viktig å inkludere denne informasjonen på invitasjonen hvis det er aktuelt.

8. Bilder: Selv om det ikke er obligatorisk, vil de fleste si at det å legge til et bilde på invitasjonen din gir en personlig og vakker touch. Det perfekte bildet kan være alt fra et forlovelsesportrett av paret eller et naturskjønt landskap av bryllupsdestinasjonen til et smakfullt abstrakt design.

Som brud og brudgom er dere de fremtredende personene på dagen, så dere bestemmer hvordan invitasjonskortene deres er designet og strukturert. Vi har som mål å gjøre designet av invitasjonene deres hyggelig og gi forslag og inspirasjon. Når du designer invitasjonene dine med Optimalprint, kan du uttrykke kjærligheten din og legge tilføre din personlighet. Hvorfor ikke prøve ut forskjellige alternativer, slik at du er sikker på å få bryllupsinvitasjonen som er perfekt for den spesielle dagen?

Formulering av bryllupsinvitasjonen: Slik lager du en god tekst for bryllupsinvitasjonen

I tillegg til de viktige elementene, er en bryllupsinvitasjon selvfølgelig preget av tekstinnholdet. Noen brudepar foretrekker tradisjonelle, formelle invitasjoner, mens andre ønsker å invitere gjester til bryllupsseremonien med personlige ord. Valget av fraser for bryllupsinvitasjonen er helt opp til deg. Det er fint om gjestene kjenner igjen deres personlighet i ordlyden; invitasjonen skal vise en del av hvem dere er. Dere trenger ikke å gjemme deg bak formelt språk hvis dere som brudepar aldri faktisk ville snakket på den måten. Men: Det er viktig at alle de inviterte gjestene kan følge ordene deres godt. Bestemor kan ha en annen språkforståelse enn lillebror, noe som bør vurderes når invitasjonen skrives. Den viktigste informasjonen om feiringen skal selvfølgelig også være med. Ellers er det ingen grenser for kreativiteten din.

Grammatikk og formelt språk

God grammatikk er avgjørende for ethvert skriftlig dokument, siden det vil påvirke hvordan teksten blir forstått av leserne. Hvis en bryllupsinvitasjon skulle inneholde stave- eller grammatikkfeil, kunne den etterlate et inntrykk av slurv rundt selve begivenheten. Dobbeltsjekk alltid for eventuelle feil før du sender ut kortene.

En formell tone kan velges for ordlyden i bryllupsinvitasjonene – men det trenger ikke å være slik. Fordelen med en formell invitasjon er som regel at det ikke er rom for misforståelser: Alt er tydelig formulert og uten dikkedarer. Men slike formelle invitasjoner trenger noen ganger mer hjerte og omtanke bak. Vil du at det skal være litt mer kreativt? Ved utforming av invitasjonene må du gjerne være fantasifull og fravike reglene. Du kan også inkludere personlige preferanser, for eksempel sitater fra en favorittfilm eller deres unike egenskaper som brudepar.

Liker dere å reise verden rundt sammen? Da kan dere introdusere dette i invitasjonsteksten: Sammen har vi allerede kjørt over mange veier og besteget mange fjell – nå står ekteskapets eventyr over oss.

På denne måten går du bort fra gamle konvensjoner og setter et personlig preg på bryllupsinvitasjonen.

Konsistens

Når det kommer til teksten i bryllupsinvitasjonen, er konsistens nøkkelen. Dette betyr at alle elementer skal følge en bestemt stil og tone når det gjelder grammatikk, blokkbokstaver og ordlyd. For eksempel, hvis du starter invitasjonen med «Du er invitert til å delta i bryllupet til», sørg for at alle andre linjer i invitasjonen har lignende formelt språk. Dette gjelder også navn, som bør brukes konsekvent gjennom hele teksten for begge parter.

Tredjepersonsstemme: Ikke et must, men en mulighet

Tidligere ble bryllupsinvitasjoner vanligvis skrevet i tredjeperson. Dette betyr at paret omtaler seg selv som «vertene» i stedet for «vi» eller «oss». Bruk av tredjeperson får teksten til å høres mer formell ut. Men dette passer selvfølgelig bare noen brudepar. Derfor: Finn ord som passer til deres personlighet. Klassiske formuleringer kan passe til stilen hvis du ønsker å feire på en spesielt edel, elegant og klassisk måte. Men hvis du ønsker å invitere vennene dine til bryllupet på en spesielt personlig måte, ville nok en slik formell hilsen vært malplassert. Her er den direkte sammenligningen:

'«Mads og Janne inviterer deg til å delta på bryllupsseremonien deres i kirken ...»

«Vi ser frem til å feire vår store dag og vår kjærlighet med deg ...»

Kort og tydelig

Som alle gode tekster bør teksten i bryllupsinvitasjonen holdes så kort og konsis som mulig. Bryllupet er en betydningsfull begivenhet, men verdien ligger i selve øyeblikket, ikke i antall ord som brukes for å beskrive det. Ta derfor kun med nødvendig informasjon i invitasjonen og ikke mer. Som oftest er kortene ikke store nok til mange ord. Derfor er det fornuftig å være kortfattet og bruke presise formuleringer.

Slik skriver du en bryllupsinvitasjon

Med all informasjonen du trenger ved din side og flere gode tips i tankene, bør du nå være klar til å faktisk komponere din egen bryllupsinvitasjon. Det er flere måter å gjøre dette på, avhengig av tonen og stilen du vil at invitasjonen skal ha. Vi har satt sammen noen nyttige tips for å skrive en bryllupsinvitasjon som vil gjøre prosessen mye enklere og engasjerende:

1. Velg din tone

Før du begynner å skrive, bestem deg for en tone for invitasjonen. Vil du at det skal være formelt og tradisjonelt? Eller mer lettsinnet og morsomt? Mens bryllupsinvitasjoner har generelle konvensjoner, er det til syvende og sist du som bestemmer reglene. Vurder selve ekteskapet, bryllupslokalet og personlighetene deres når du velger ordlyden for bryllupsinvitasjonen.

2. Bryt isen

Alle bryllupsinvitasjoner må starte med en slags introduksjonssetning som gir mottakerne en idé om hva de kan forvente i kortet – og i selve bryllupet. Selv om det ikke er nødvendig å bli for kreativ eller poetisk med ordlyden i bryllupsinvitasjonen her, kan du gjøre en innsats for å være personlig og vennlig.

Her er noen ordeksempler:

• Vi inviterer deg til å bli med oss og feire vår kjærlighet

• Bli med å feire den spesielle dagen vår

• Vi håper at du vil dele denne lykkelige anledningen med oss

3. Få med viktige detaljer

Etter at du har brutt isen, er det på tide å sette inn viktige detaljer om ekteskapet ditt. Det er her riktig etikette kommer godt med – sørg for å inkludere all relevant informasjon og bruk riktige titler når det er aktuelt.

Her er noen tips om hvordan du gjør dette:

Ta med de fulle navnene til både bruden og brudgommen

• Nevn sted, dato og klokkeslett for seremonien

• Legg inn eventuelle tilleggsdetaljer som kleskode eller informasjon om selskapet

• Stav ord som «og» eller «gate» for å unngå forvirring

• Plasser RSVP-informasjonen nederst

4. Avslutt med stil

Når alle viktige detaljer er inkludert, kan du avslutte invitasjonen med en slags takk. Denne siste teksten skal gi gjestene dine godt humør og skape spenning for dagen som kommer.

Her er noen avsluttende setninger som kan fungere godt for dette formålet:

Vi ser frem til å feire med deg

• Håper du kan bli med på festlighetene

• Vi gleder oss til å dele denne spesielle dagen med deg!

5. Korrekturlesing og trykking

Husk at denne invitasjonen er førsteinntrykket av bryllupet ditt for mange av gjestene dine, så bruk god tid til å sikre at den er perfekt! Etter at du er ferdig med å skrive invitasjonen, les den høyt for deg selv og få en annen person til å korrekturlese den for skrivefeil. Dobbeltsjekk også at all informasjon er riktig. Når alt ser bra ut og teksten i bryllupsinvitasjonen er sjekket for feil, er du klar til å få laget selve kortene. Den beste måten å valuta for alt arbeidet du har gjort så langt er å velge en anerkjent trykketjeneste. Med Optimalprint kan du tilpasse utformingen av bryllupsinvitasjonen din, laste opp ditt eget kunstverk og til og med bestille en prøve for å være sikker på at den er perfekt.

Vanlige feil å unngå ved utforming av bryllupsinvitasjoner

Selv om det ikke finnes en universell tilnærming til tekst i bryllupsinvitasjoner, er det noen typiske tabber du bør forsøke å unngå.

Disse inkluderer:

• Å utelate å nevne vertene for bryllupet

• Å skrive med bare blokkbokstaver

• Å skrive for mye informasjon i invitasjonen

• Å gjøre antagelser om kleskoden

• Å ikke inkludere informasjon om svarfrist (RSVP)

• Å ha skrivefeil eller stavefeil

• Å være uklar om stedet for seremonien

• Å ikke inkludere tidspunktet for seremonien

• Å glemme å nevne andre arrangementer, som prøvemiddag eller brunsj etter bryllupet

Teksteksempler til bryllupsinvitasjon

Lurer du på hvordan du skal formulere bryllupsinvitasjonen? Her er noen eksempler på tekst til bryllupsinvitasjonen som følger rådene nevnt tidligere, og som kan hjelpe deg med å lage dine egne invitasjoner:

Uformell tekst til bryllupsinvitasjon:

Du er invitert til å feire ekteskapet mellom

Janne Smedhaug og Mads Jørgensen lørdag 25. april kl. 16.00

på Nordre Skøyen Hovedgård

Adresse: Peter Aas' vei 17, 0667 Oslo

Semi-formell bryllupsinvitasjonstekst:

Familiene Smedhaug og Jørgensen inviterer deg til å feire ekteskapet mellom deres barn,

Janne Smedhaug og Mads Jørgensen

Lørdag 25. april kl. 16.00 på Nordre Skøyen Hovedgård

Adresse: Peter Aas' vei 17, 0667 Oslo

Svar innen 15. mars til Mari og Jon på 954 45 900

Formell bryllupsinvitasjonstekst:

Herr og fru Jon Smedhaug

ber om gleden av ditt nærvær ved bryllupet til deres datter

Janne Elisabeth Smedhaug og Mads David Jørgensen

Lørdag 5. juni 2023 klokken 17:00

Fagerborg kirke, Pilestredet 72, 0354 Oslo

Mottakelse etter seremonien på Nordre Skøyen Hovedgård

Adresse: Peter Aas' vei 17, 0667 Oslo

Svar innen 15. april til Mari og Jon på 954 45 900

Fem kreative ideer til dine bryllupsinvitasjoner

De mest minneverdige bryllupsinvitasjonene er de som gjenspeiler parets unike forhold og stil. Det finnes ingen standardalternativer; målet er alltid å skreddersy invitasjonene ved å inkludere gjennomtenkte detaljer og særegne elementer. Det er alltid lurt å søke inspirasjon, og det finnes et hav av kreative konsepter som dekker et bredt spekter av temaer, farger og designstiler på nettet. Vi har satt sammen en liste for deg her!

1. Klassisk invitasjon: Når det gjelder bryllupsinvitasjoner, er tradisjonelle valg alltid populære. Velg et tidløst invitasjonskort med et matchende svarkort. Kort av høy kvalitet, elegant typografi og en tradisjonell svart-hvitt eller kremfarget palett fullfører designet. Pynt konvolutten med en liten voksforsegling for å tilføre et snev av Jane Austen-stil.

2. Illustrert design: Gi bryllupsinvitasjonen et personlig preg med et illustrert design. Du kan engasjere en illustratør for å skape et skreddersydd design som gjenspeiler deres forhold, eller lage et selv. Dette unike valget er perfekt for de som ønsker å bevare invitasjonene som et minne.

3. Folierte bryllupsinvitasjoner: Sett et luksuriøst preg på invitasjonene med et foliert design. Enten du velger gull, sølv eller rosegull, vil denne skinnende finishen tilføre glamour til invitasjonskortene dine. Optimalprint tilbyr et stort utvalg av stiler å velge mellom, fra moderne til klassisk.

4. Minimalistisk design: Et minimalistisk design er ideelt for de som ønsker noe moderne og diskré. Hold deg til en enkel fargepalett og skrifttype, og velg ett enkelt designelement, for eksempel et ikon eller mønster, for å skape interesse. Minimalistiske bryllupsinvitasjoner passer perfekt for par som ønsker å holde ting nedtonet og smakfullt.

5. Tilpassede kart: Lag en unik invitasjon med et kart som viser den nøyaktige plasseringen av bryllupslokalet og annen viktig informasjon, som dato og tidspunkt. Bruk vintagekart for en klassisk følelse, eller lag ditt eget spesielle design som gjenspeiler bryllupstemaet.

Bildeeksempler på bryllupsinvitasjoner

Å lage den perfekte bryllupsinvitasjonen kan være en utfordring, men med nøye planlegging, flid og de riktige ressursene kan du skape en invitasjon som vil bli husket og verdsatt i årene som kommer.

Optimalprint er her for å hjelpe deg med å realisere drømmen om en minneverdig bryllupsinvitasjon. Med et bredt utvalg av bryllupsinvitasjoner og personlig tilpassede kort, kan du enkelt finne noe som passer din stil, smak og budsjett. Utforsk vårt sortiment i dag!