do not visit

Tips til hvordan du enkelt kan henge opp lerret

Har du noen gang ønsket å henge et fotolerret på veggen, men ikke visst hvor eller hvordan du skal begynne? Vel, vi har alle vært der en gang. Å henge opp et lerret kan være skremmende, men det er verdt det, for når du gjør det riktig, kan du lage et nydelig fokuspunkt i hvilket som helst rom i huset ditt. Enten du vil henge opp et iøynefallende kunstlerret eller noe lite og sofistikert, så vil denne guiden lære deg hvordan du gjør det!

I denne vil vi gi deg enkle tips og triks for å henge et fotolerret trygt og sikkert. Du vil lære alt fra nøyaktig måling og merking av veggen til å velge riktig verktøy til jobben. Sett deg godt til rette og følg med, så vil du lære å henge opp lerret på null komma niks!

Hvordan henge opp fotolerret som en proff

Hos Optimalprint finner du fotolerret i ulike former og størrelser med et opphengssett inkludert. Med i settet har du alt du trenger for å henge lerretet ditt: en opphengsbrakett, to skruer og en krok.

Måten du henger dem på veggen din vil være den samme, uavhengig av om det er et stort eller lite lerret. Du må vurdere hvilken type vegg du planlegger å henge bildet på, for hvis den er laget av murstein eller betong, må du kanskje bruke en bor for å lage hull i veggen. Du må kanskje ha plugger for spesielt store og tunge bilder. For standard gipsvegger er det likevel enkelt å montere lerretet. Dette skal vi se nærmere på nedenfor.

Lerretet ditt vil helt klar se imponerende ut når det henger over sofaen, men du må ikke glemme sikkerheten. Derfor bør du alltid sørge for at det er profesjonelt og sikkert festet til veggen.

Gjør utstyret klart

Dette trenger du:

• Blyant

• Skrutrekker

• Hammer

• Spiker

• Vater

• Veggbeskytter

• Målebånd eller linjal

• Skruer

• Øyekroker

• Bildekrok

Vær oppmerksom på at du kanskje ikke trenger alle, ettersom størrelsen på rammen avgjør hvilke verktøy du trenger.

Planlegg plasseringen

For å henge lerretet ditt riktig anbefaler vi at du ikke gjør dette på øyemål. En generell regel er at midten av kunstverket er på høyde med øynene dine, spesielt hvis du har tenkt å henge lerretet over sofaen eller sengen. Hold minst 15–20 cm avstand mellom bunnen av lerretet og toppen av møblene. Det vil gi nok avstand til at ikke andre forstyrrende elementer tar fokuset vekk fra bildet ditt.

Den beste måten å finne riktig plassering på er å følge prinsippene museene bruker, som er regelen om 145 cm:

• Først måler du rammehøyden nøyaktig og deler den på 2 for å finne midten.

• Legg så 145 cm til dette tallet.

• Dette tallet gir den anbefalte avstanden fra gulvet til toppen av lerretet, og sikrer at det er i øyehøyde.

• Du kan nå måle denne avstanden fra gulvet og markere dette punktet med en blyant. Nå vet du den anbefalte høyden for toppen av lerretet ditt!

• Hvis du bruker spiker eller skruer til å henge lerretet, må du huske å beregne for tykkelsen på blindrammen – for eksempel hvis rammen er 4 cm tykk, må du plassere kroken 4 cm lavere enn der du markerte med blyanten.

Obs: Grunnen bak denne retningslinjen er at den tilsvarer gjennomsnittlig menneskelig øyenivå, noe som gjør at man kan se lerretet uten anstrengelse. Det er imidlertid verdt å merke seg at 145 cm-regelen ikke er obligatorisk og kan justeres etter takhøyden eller størrelsen på kunstverket.

Steg for steg: Henge et stort lerret med spiker

En enkel måte å feste et lerret på er å henge det på veggen med spiker. Til dette trenger du – avhengig av størrelsen på bildet – en eller to spiker, en hammer, et vater og en blyant. La oss sette i gang:

Steg 1: Som nevnt ovenfor bør du merke deg den optimale plasseringen av lerretet og finne den plasseringen du foretrekker. Noen ganger er det nyttig å ha en annen person som holder lerretet mot veggen mens du finner den beste plasseringen fra forskjellige vinkler i rommet.

Steg 2: Marker ønsket høyde for bildet på veggen med blyanten. Husk å trekke fra rammetykkelsen. Ett merke er nok hvis du fester bildet med en enkelt spiker, men hvis du henger et stort lerret, anbefales to spiker for stabilitet. Hvis du trenger to spiker, tegner du en strek fra det første merket med vater for å holde streken rett. Deretter kan du bruke denne streken til å plassere merket for den andre spikeren.

Steg 3: Slå spikrene inn i veggen. Det er best at spikrene peker litt oppover. Avhengig av tykkelsen på lerretet skal spikrene stikke ut ca. 2 cm fra veggen.

Steg 4: Fest opphengsbraketten på baksiden av lerretet og heng lerretet ved å sette braketten over spikrene.

Steg 5: Til slutt kan du justere lerretet og nyte synet av den nye veggdekoren din. Så enkelt er det å henge opp et lerret med spiker!

How to hang a Canvas with Nails

Henge et lerret uten spiker: 5 enkle steg

For å henge opp lerretet uten å bruke spiker kan du følge disse enkle stegene:

Steg 1: Velg riktig lim. Da det er mange typer selvklebende strips å velge mellom, må du velge den riktige typen basert på størrelsen og vekten på fotolerretet ditt. Les spesifikasjonene nøye før du kjøper.

Steg 2: Rengjør veggen. Sørg for å rengjøre og tørke alle overflater før du påfører stripsen. Ellers kan det hende at den ikke fester seg ordentlig.

Steg 3: Påfør limet eller stripsen. Følg instruksjonene som medfulgte stripsen for å påføre den riktig. Sørg for at limet er sterkt nok til å holde lerretet på plass.

Steg 4: Fest lerretet. Sørg for at plasseringen er rett og jevn før du fester det ved å trykke lerretet forsiktig på veggen. (Tips: Legg et vater på toppen av bildet for å sjekke at det er rett).

Steg 5: Vent til limet virker. For å henge et lerret ordentlig må du må vente til limet har satt seg på veggen. Dette vil sikre at det er solid nok til å feste fotolerretet ditt sikkert. Vanligvis står det i bruksanvisningen hvor lang tid det tar før limet tørker.

Nå vet du hvordan du kan henge opp lerret uten å bruke spiker. Det er enkle måter å henge opp lerretet ditt uten å lage hull i veggen. Med riktig lim og tålmodighet kan du henge et lerret og få veggen til å se vakker ut på kort tid!

How to hang a Canvas without Nails

Henge lerret: Tips og triks for perfekt resultat

Disse tipsene og triksene vil hjelpe deg med å henge lerret og få perfekt resultat hver gang dersom du aldri har gjort det før.

Steg 1: Velg riktig plassering før du henger lerretet på veggen. Vurder høyden, lyset og den omkringliggende innredningen for å sikre at lerretet ser best ut.

Steg 2: Bruk et vater. Det er et utmerket verktøy for å sikre at lerretet ditt er rett og plant når det henges opp.

Steg 3: Mål to ganger, klipp en gang. Mål avstanden mellom toppen av lerretet og der opphenget er festet på baksiden av lerretet. Marker denne avstanden på veggen og bruk den som en guide til hvor du skal plassere spikrene eller stripsene.

Steg 4: Bruk en opphengsbrakett og en krok, for eksempel det medfølgende opphengssettet vårt for å få best resultat når du skal henge opp lerretet ditt.

Steg 5: Lag en gallerivegg. For en kreativ og moderne stil bør du vurdere å lage en gallerivegg med bildelerreter i forskjellige størrelser. Miks og match farger og stiler for å lage en unik og visuelt spennende kunstvegg.

Vær så god! Nå har du en komplett guide til «Hvordan henge opp lerret»! Med disse tipsene og triksene kan du trygt henge lerretet på veggen og lage en vakker og personlig kunstvegg. Ikke vær redd for å være kreativ og eksperimentere med forskjellige teknikker for å finne det som fungerer best for deg og ditt hjem!

Tips and Tricks on how to hang a Canvas