do not visit

Slik rammer du inn en plakat: tips, triks og snarveier

Å innramme en plakat kan virke som en enkel oppgave, men det krever faktisk en viss finesse. Enten det er en retro filmplakat, et minne fra en uforglemmelig konsert, eller et slående stykke grafisk kunst, kan innrammingen enten forsterke dens tiltrekningskraft eller svekke den. På samme måte som en elegant kjole trenger de rette smykkene, trenger plakaten din den ideelle rammen for å virkelig komme til sin rett.

Så, hvordan sikrer du at plakaten din ikke bare får den beskyttelsen den trenger, men også ser fantastisk ut på veggen din?

Velkommen til vår guide om hvordan du rammer inn en plakat, inkludert tips, triks og snarveier. Les videre for å oppdage nyansene ved innramming, fra å velge riktig rammestil og størrelse.

Viktige punkter fra denne artikkelen:

  • Innramming av plakater er en måte å fremheve kunst på, samtidig som det sikrer beskyttelse og estetisk forbedring.

  • Det gir beskyttelse mot ytre påvirkninger, forbedrer plakatens utseende og bevarer dens opprinnelige tilstand.

  • Det finnes et bredt utvalg av rammer, fra klipsrammer til boksrammer og tradisjonelle rammer.

  • Tre gir et klassisk uttrykk, metall gir et moderne preg, og plast er et økonomisk alternativ. Ditt valg bør komplementere plakaten og rommets innredning.

  • Bruk malertape for merking, sørg for at plakaten ligger flatt i rammen, og bruk "tannkrem-trikset" for nøyaktig oppheng.

Grunnleggende kunnskap om innramming

Innramming handler ikke bare om å sette en dekorativ kant rundt plakaten. Det innebærer en dypere forståelse av å fremheve kunst, minner og budskap. La oss utforske det grunnleggende om innramming.

Hvorfor er innramming viktig?

Beskyttelse

En av hovedgrunnene til å ramme inn en plakat er å beskytte den mot ytre påvirkninger. Støv, fuktighet og direkte sollys kan skade kvaliteten og levetiden til en plakat. En god ramme, spesielt når den kombineres med riktig type glass eller akryl , beskytter plakaten, og sikrer at den holder seg levende og uskadet i mange år.

Estetikk

Innramming kan forbedre utseendet til en plakat betydelig. En velvalgt bilderamme komplementerer kunsten, fremhever fargene og kan gjøre selv en enkel filmplakat til et blikkfang i et rom. Det gir et polert utseende, og forvandler et stykke papir til et kunstverk.

Bevaring

For plakater som har sentimental verdi eller er samleobjekter, blir innramming avgjørende. En god ramme vil bidra til å bevare plakaten i sin opprinnelige stand, og forhindrer gulning, revner eller andre former for slitasje.

Forskjellige typer plakatrammer

Klipsrammer

Som navnet antyder, bruker disse rammene klips for å holde plakaten mellom en glass- eller akrylrute og et underlag. Klipsrammer gir et minimalistisk, moderne utseende, slik at plakaten kan innta scenen uten en synlig rammekant.

Boksrammer

Dette er dyptliggende rammer som skaper en "boks"-effekt. De gir dybde til kunstverket, noe som gjør dem perfekte for plakater med et 3D-element eller de du ønsker å skille seg ut med ekstra dimensjon. Avstanden mellom plakaten og glasset kan være et slående designelement, som tilbyr en skyggebokseffekt.

Tradisjonelle rammer

Den mest vanlige typen, tradisjonelle rammer, har en synlig kant, og er tilgjengelig i forskjellige materialer som tre, metall eller plast. De kan variere fra enkle og elegante design til utsmykkede og dekorative stiler. Avhengig av design og materiale kan de passe til et bredt utvalg av plakater, fra vintage til moderne.

Velg riktig rammestørrelse for plakaten din

Choosing the right frame size for your poster

Når du har skapt din flotte plakat , er neste skritt å forbedre dens tiltrekning og sikre dens varighet med riktig rammestørrelse. Bli med oss mens vi veileder deg gjennom detaljene ved å velge den ideelle rammestørrelsen for ditt kunstverk.

Slik måler du størrelsen på plakaten din

  • Bruk av målebånd eller linjal: Plasser plakaten din flatt på en ren flate. Mål høyden og bredden i centimeter til nærmeste millimeter for å sikre nøyaktighet. Det er viktig å måle fra kant til kant.

  • Ta flere målinger: Mål høyden og bredden på flere forskjellige steder for å sikre at plakaten er perfekt rektangulær og ikke litt skjev.

  • Ta hensyn til passepartouter: Hvis du bruker en en, husk å legge til bredden på plakatens dimensjoner når du velger en ramme.

  • Vurder litt ekstra plass: Det er ofte lurt å gi litt ekstra plass, slik at plakaten passer komfortabelt inn i rammen, spesielt hvis det er en klipsramme.

Betydningen av passepartouter og dens effekt på rammestørrelse:

  • Forbedrer det visuelle inntrykket : Passepartout er den kortlignende kanten som omgir kunstverket innenfor rammen. Det er ikke bare dekorativt; det trekker blikket inn i plakaten og gir kontrast, noe som forbedrer plakatens visuelle tiltrekning.

  • Beskyttelse : Passepartouter forhindrer at plakaten berører glasset, og forhindrer potensiell skade fra kondens eller at den sitter fast på glasset.

  • Ta hensyn til størrelser : Hvis du bestemmer deg for å bruke passepartout, trenger du en større ramme enn plakatens faktiske størrelse. Rammestørrelsen vil avhenge av bredden på passepartouten du velger. For eksempel vil en 5 cm passepartout legge til 10 cm til både høyden og bredden på ønsket rammestørrelse.

Materialer er viktige

Materialet i rammen din spiller en avgjørende rolle i både estetikken og holdbarheten til det ferdige innrammede stykket. Ulike materialer tilbyr variert utseende, funksjonalitet og prispunkter. Her går vi dypere inn i de primære rammematerialene: tre, metall og plast, og gir veiledning for å velge det mest passende for plakaten din.

Rammematerialer: Tre vs. metall vs. plast

Tre

Trerammer er et tradisjonelt valg som har vært verdsatt i århundrer. De gir en varm og naturlig følelse, noe som gjør dem ideelle for en rekke dekorstiler, fra rustikk til moderne.

  • Fordeler: Tidløs appell; allsidig for forskjellige dekorer; kan males, beises eller lakkes.

  • Ulemper: Kan være utsatt for vridning under fuktige forhold; kan være utsatt for termitter eller råte hvis den ikke behandles riktig; generelt tyngre, noe som kan påvirke hengende alternativer.

Metall

Elegante og allsidige metallrammer formidler ofte en moderne eller industriell estetikk. De er solide og kan komme i en rekke utførelser, fra matt til skinnende, og farger, fra dempet til levende.

  • Fordeler: Holdbar; motstandsdyktig mot fuktighet og termitter; tilbyr en moderne estetikk; lett i forhold til tre.

  • Ulemper: Kan være dyrere; kan få bulker hvis rammen faller i gulvet; begrenset i "varmen" de gir til et roms atmosfære.

Plast

Et økonomisk alternativ er plastrammer, som er lette og kan etterligne utseendet til dyrere materialer. De er spesielt populære for midlertidige oppheng eller når budsjett er en primær vurdering.

  • Fordeler: Lett; kostnadseffektiv; motstandsdyktig mot fuktighet.

  • Ulemper: Kan virke mindre eksklusiv; ikke så holdbar som tre eller metall; kan misfarges eller bli sprø over tid.

Tips for valg av materiale basert på plakatens vekt og størrelse:

  • For store eller tunge plakater : Tre- eller metallrammer er generelt mer støttende for større eller tyngre plakater på grunn av deres robusthet. Hvis du velger tre, sørg for at det er godt laget og tykt nok til å tåle vekten.

  • For små til mellomstore plakater : Alle tre materialene kan fungere godt. Men hvis du leter etter en lett løsning, kan metall eller plast være mer passende.

  • For midlertidig visning eller regelmessig utskifting av plakater : Plastrammer kan være et godt valg, gitt deres kostnadseffektivitet og brukervennlighet.

  • Tenk på plakatens stil : En vintage plakat kan se best ut i en treramme, mens et moderne kunsttrykk kan skinne i en metallramme. Vurder alltid plakatens estetikk og stemningen du ønsker å skape.

Velg et materiale som utfyller plakaten din, passer innenfor budsjettet ditt og matcher innredningen i rommet der den skal henge.

Snarveier og tips for en feilfri finish

Tips for a flawless framed poster

Selv erfarne dekorentusiaster synes det å ramme inn og henge opp plakater er utfordrende noen ganger. Men med noen smarte snarveier og triks i ermet, kan du oppnå den perfekte finishen med minimale problemer. Her er noen velprøvde teknikker for å gjøre innrammingsprosessen smidigere og resultatet upåklagelig.

Bruke malerbånd til å merke og måle

Merking uten skade

I stedet for å lage blyantmerker direkte på veggen, som kan være synlig eller vanskelig å fjerne, bruk maskeringstape. Plasser strimler av tapen der du planlegger å plassere kroker eller spiker. Denne metoden sikrer ingen varige merker og tillater enkle justeringer.

Sikre innretting

Når du henger flere rammer, legg dem ut på gulvet i ønsket oppsett. Plasser deretter maskeringstape på veggen for å kopiere oppsettet. På denne måten kan du sikre at de er jevnt fordelt og på linje før du lager hull.

Teknikker for å sikre at plakaten sitter flatt i rammen:

  • Bruk en selvklebende skumplate : Disse platene gir en solid bakside til plakaten din, og sikrer at den ikke krøller seg eller bøyer seg over tid. Sørg for at platen er kuttet til nøyaktig størrelse på rammen for en tettsittende passform.

  • Bruk rammeklemmer eller klips : Disse bittesmå verktøyene kan settes inn på baksiden av rammen for å holde plakaten, passepartouten og underlagsplaten tett på plass. De sikrer at plakaten ikke forskyver seg eller faller ned i rammen.

  • Gjør plakaten flat : Hvis plakaten har krøllet seg eller har folder, bør du vurdere å flate den ut før du setter inn rammer. Legg den mellom to rene ark og legg tunge bøker oppå. La det stå i en dag eller to. For gjenstridige bretter kan du også bruke et strykejern på den laveste innstillingen, og legge en tynn klut mellom strykejernet og plakaten for å beskytte det.

  • Hengselmontering : Dette er en teknikk der syrefri tape brukes til å lage et hengsel for plakaten på underlagsplaten. Dette sikrer at plakaten henger rett og flatt uten at noe lim berører forsiden av plakaten.

"Tannkremtrikset" for henging

Et nyttig triks for å sikre at du spikerer eller skruer på rett sted er tannkremtrikset. Plasser en liten klatt tannkrem på baksiden av rammen der hengebeslaget er. Trykk rammen mot veggen der du vil at den skal henge. Tannkremmerket på veggen indikerer hvor du skal plassere neglen eller kroken. Bare tørk bort overflødig tannkrem når du er ferdig!

Sju rammeverdige plakater av kjente kunstnere for hjemmet eller kontoret ditt

Framed artist poster prints

Å ha en innrammet plakat av et mesterverk av en kjent kunstner kan være en utmerket måte å løfte atmosfæren i ethvert rom. Her er et utvalg av kjente verk av ikoniske kunstnere som som vil utmerke seg som rammeverdige plakater for veggene dine :

1. Van Gogh

Stjernenatt : Kanskje en av de mest anerkjente stykkene i kunsthistorien er denne virvlende skildringen av en nattehimmel over Saint Rémy de Provence – en blendende blanding av drøm og virkelighet. Dens livlige farger og energiske penselstrøk gjør den til en favoritt for kunstentusiaster over hele verden.

2. Claude Monet

Vannliljer : Monets impresjonistiske fremstilling av hagen hans i Giverny, Frankrike, med sine myke refleksjoner og rolige atmosfære, kan bringe ro til hvilket som helst rom. Serien har forskjellige gjengivelser, som hver fanger en annen stemning og tid på dagen.

3. Gustav Klimt

Kysset : Dette gullflekkete maleriet er et symbol på kjærlighet, en feiring av romantikk og lidenskap. De intrikate mønstrene og varme fargetonene gjør den til et iøynefallende stykke perfekt for et soverom eller et intimt rom.

4. William Morris

Jordbærtyven : Morris, som er kjent for sine tekstildesign, skapte dette intrikate mønsteret av troster og jordbær. Dens detaljerte design og harmoniske farger gjør den til et subtilt, men likevel vakkert tillegg, spesielt for de som setter pris på Arts and Crafts-designretningen.

5. Johannes Vermeer

Pike med perleøredobb : Dette fengslende portrettet trekker ofte seerne inn med dets mystiske emne og mesterlige bruk av lys. Den dempede paletten kan utfylle ulike interiørdesign.

6. Henri Rousseau

Drømmen : Denne fortryllende jungelscenen, med sine livlige farger og drømmelignende atmosfære, er et utstillingsvindu for Rousseaus unike selvlærte stil. Maleriets frodige grøntområder og eksotiske elementer kan puste liv i ethvert rom.

7. Leonardo da Vinci

Damen med hermelinen : Dette er et fengslende portrett av Cecilia Gallerani, en ung elskerinne av Ludovico Sforza, hertugen av Milan. Malt rundt 1489-1490, er dette mesterverket kjent for sin delikate gjengivelse av Galleranis uttrykk og den symbolske inkluderingen av hermelinen, som gjenspeiler renhet og ære.

Skaff deg plakaten din og få den innrammet på samme sted

Utforsk moderne kunstnerisk uttrykk med Optimalprint ! Skaff deg plakaten og få den profesjonelt innrammet, alt på ett sted. Med en 100 % kvalitetsgaranti og kundestøtte døgnet rundt har det aldri vært enklere å kjøpe og innramme plakaten din. Uansett om du bruker smarttelefonen eller datamaskinen, kan du bruke Optimalprint-appen og utforske tusenvis av tilpassbare design. Vi prioriterer miljøet ved å bruke miljøvennlig, FSC®-sertifisert papir (Forest Stewardship Council®), og produserer nær leveringsadressen din for å redusere karbonutslipp. Med våre raske, lokale leveranser, vil dine innrammede plakater bli sendt til adressen din i løpet av 3–5 virkedager.

Klar for å forvandle rommet ditt? Last ned Optimalprint-appen eller velg et produkt på nettstedet og start designprosessen i dag!