do not visit

Slik trykker du på lerret på nett: En trinnvis guide

Husker du tiden da du måtte søke høyt og lavt for å finne dekor som matchet din unike stil, eller bla gjennom utallige alternativer for veggkunst for å finne et bilde som ikke koster skjorta? Heldigvis er de dagene over! Nå finnes det et ubegrenset utvalg av prisgunstige bilder på lerret som passer til alle designpreferanser, enten du er tiltrukket av fredelige landskap, inspirerende sitater, eller til og med berømte malerier.

Lerretsbilder kombinerer det tradisjonelle håndverket til konvensjonelle kunstverk med moderne teknologi som gjør at alt fra personlige fotografier til tilpasset grafikk kan trykkes direkte på slitesterkt kanvas. Og det beste med det? Du kan lære å trykke på lerret hjemmefra uten å måtte besøke en butikk, konsultere en designer eller betale høye trykkegebyrer!

En nettbasert trykkeritjeneste som Optimalprint gjør det enklere enn noen gang å mestre prosessen med å skrive ut på lerret. Bruk vårt online designverktøy til å laste opp og justere originale fotografier eller design for å lage personlige fotolerret i nesten 20 forskjellige størrelser! Enten du er på jakt etter et nytt kunstverk eller en personlig gave til en venn, kan du lære å trykke på lerret med vår steg-for-steg-guide.

Hovedpunkter fra denne artikkelen:

  • Trykk på lerret er bilder og vektordesign som er trykket direkte på kanvas ved hjelp av en blekkskriver.

  • Lerretsstoffet strekkes vanligvis over en blindramme for å gjøre det ferdige produktet mer robust og klart for enkel opphenging.

  • Du kan lage trykk på lerret hjemme på få minutter ved hjelp av en nettbasert trykkeritjeneste som tilbyr brukervennlige designverktøy.

  • Optimalprints veggdekor på lerret og lerretsbilder er tilgjengelige i et bredt utvalg av størrelser, formater og orienteringer.

Lær om bilder trykt på lerret

canvas printing example

Hvis du er interessert i å mestre kunsten å trykke bilder på lerret , så er det viktig å starte med en grunnleggende forståelse av trykk på lerret. Lerretsbilder lages med blekkskrivere, der blekk påføres direkte på lerretsoverflaten. Enten det er et fotografi eller en digital kunstfil, sendes det til blekkskriveren på samme måte som en tradisjonell skriver. Forskjellen ligger i blekket som brukes: UV-bestandig blekk til lerret i stedet for det vanlige oljebaserte blekket.

UV-bestandig blekk til lerret er nøye utformet for å forhindre at de originale fargene i kunstverket falmer, noe som sikrer at hvert trykte lerret beholder sin livlige farge. Når trykket har tørket helt på en flat overflate, kan lerretsstoffet strekkes over en lettvektig blindramme. Det er viktig å merke seg at lerretsbilder er forskjellig fra malerier på lerret, som er håndmalte og ikke trykte.

Les videre for å få en dypere forståelse av hvordan lerretsbilder lages.

Generelt om lerret

La oss prate om det grunnleggende: Hva er lerret? Lerret, eller kanvas, er et slitesterkt, ensfarget stoff som er kjent for sin vannavvisende egenskap. Kanvas var populært blant de gamle grekerne som et materiale for seilbåter og ly, og videre har den en rik historie som et medium for maleri på grunn av dets letthet, transportabilitet og motsand mot rynker og vridning. I dag er lerret det foretrukne mediet for kunstverk av alle slag!

De første versjonene av lerret ble laget med hamp, men dagens lerretsbilder består ofte av en blanding av bomull, lin og polyester. Kanvas er betydelig mer robust og solid enn vanlig papir. Lerretsstoffet bruker også UV-bestandig blekk i stedet for oljebasert blekk, noe som er mer miljøvennlig fordi de ikke frigjør kjemikalier når de tørker.

Når et trykt lerret er helt tørt, spennes materialet over en treramme (kalt en blindramme) og festes på baksiden for enkel oppheng. Merk at det er en forskjell mellom bilder på en blindramme og faktiske innrammede bilder. Bilder på blindramme er uten kanter og har ikke en dekorativ ramme for å beskytte kunstverket.

Viktigheten av høykvalitetsbilder for trykk på lerret

For å oppnå best mulig kvalitet med dine lerretsbilder, er det avgjørende med bilder av høy kvalitet. Tenk på skriveren du har hjemme. Hvis du prøver å skrive ut et kornete, lavoppløselig bilde, vil det ferdige resultatet også være av lav kvalitet.

Blekkskrivere fungerer på samme måte. Hvis du prøver å skrive ut lavoppløselige bilder, vil resultatet bli dårlig. Men med høyoppløselige bilder, vil resultatet bli klart og detaljert!

Enten du planlegger å trykke kunst fra din favorittkunstner eller gjøre om bryllupsbildene dine til veggdekor, er bilder i høykvalitet og oppløsning avgjørende for trykk på lerret. Husk også at kontrasten og lysstyrken i kunstverket vil påvirke det endelige resultatet. Velg kunstverk som beholder klarheten og fargene, selv når de trykkes i større format.

Velge den beste nettbaserte tjenesten for trykk på lerret

Med mindre du ønsker å investere i et komplett trykkerioppsett, er den mest effektive måten å lære å trykke på lerret ved å samarbeide med en pålitelig online trykkeritjeneste. Det er mange fordeler ved å jobbe med trykkerier som allerede har mestret kunsten å trykke på lerret, der du kan designe, redigere og sette i gang trykking av skreddersydde bilder på lerret, alt direkte hjemmefra!

Det er flere faktorer å vurdere når du velger den rette nettbaserte tjenesten for trykking på lerret, for eksempel:

Enkelhet i designprosessen. Ikke alle er designeksperter. Med Optimalprint som din leverandør av trykking på lerret, kan du bruke vårt enkle designverktøy fra dataen din eller laste ned vår praktiske og brukervennlige Optimalprint-app for mobil for å designe tilpassede lerretsbilder. Du kan til og med laste opp bilder fra kamerarullen, sosiale medier eller Google Foto direkte til vårt designverktøy!

Utskriftskvalitet og håndverk. Tilpassede bilder på lerret bør tåle tidens tann. Optimalprint bruker lerretsmateriale av høyeste kvalitet og kompetent håndverk for å lage holdbare bilder som bevarer bildekvaliteten i mange år fremover. Hvert bilde på lerret er profesjonelt håndstrukket over en lett blindramme i topp kvalitet for å garantere et solid sluttprodukt.

Materialer fra ansvarlige leverandører. Du fortjener å ha kunstverket i hjemmet ditt med god samvittighet. Med Optimalprints online trykkeritjeneste, kan du være trygg på at veggdekoren din er laget av lerret som er produsert hos ansvarlige leverandører. Våre blindrammer er også laget av bærekraftig treverk, og vi er stolte av å tilby deg FSC-sertifiserte materialer (Forest Stewardship Council).

Leveringstid. Ønsker du å gi et personlig lerretsbilde i gave, eller gleder du deg bare til å få tak i det nye kunstverket ditt? Hvert fotolerret du bestiller fra Optimalprint er klart for sending innen 24 timer og kan leveres så raskt som i løpet av fem virkedager! Vi sender også alle bilder på lerret i spesialdesignede pakker, slik at du kan være sikker på at leveringen din er like rask som den er trygg.

Profftips: Bli et Optimalprint Plus-medlem for å få rask, gratis levering på hver bestilling og andre eksklusive fordeler.

Slik trykker du på lerret: En trinnvis guide

steps to printing on canvas

Trykking på lerret er en nøysom nitid prosess som krever tid og presisjon. Når et bilde blir sendt til trykkpressen, påføres designet på lerretets overflate. Etter at blekket har tørket, strekkes lerretet og spennes på en blindramme. For erfarne trykkerier kan hele prosessen ta noen timer, men for nybegynnere kan det ta noen forsøk og flere dager.

Her kommer online trykkeritjenester for lerretsbilder til unnsetning! Nettbaserte utskriftstjenester som Optimalprint ordner alt det praktiske for deg når du skal trykke bilder på lerret, og gjør det enklere enn noen gang å designe tilpassede veggbilder hjemmefra. Enten du vil lage din egen moderne bildevegg eller presentere favorittminnene dine som unike kunstverk, så trenger du bare å følge denne veiledningen steg for steg for hvordan du trykker bilder på lerret med Optimalprint.

Steg 1: Velg orientering og format

Det første steget for å trykke på lerret er å gå til designverktøyet på Optimalprints hjemmeside eller mobilapp. Du begynner designprosessen ved å velge ønsket orientering og format. Orientering refererer til hvordan du vil vise kunsten din, for eksempel liggende (horisontalt), stående (vertikalt) eller kvadratisk. Format refererer til den endelige dybden, eller tykkelsen, på blindrammen og dermed lerretet ditt.

Hos Optimalprint tilbyr vi fotolerret med en standard dybde på 2 cm eller premium dybde på 4 cm. Når du har bestemt deg for orientering og format for trykket ditt, kan du velge lerretsstørrelsen. Vi tilbyr lerret så store som 70x100 cm og så små som 20x20 cm, slik at du kan skape et iøynefallende kunstverk eller tilføre et subtilt innslag i innredningen din.

Steg 2: Last opp kunstverk eller bilder av høy kvalitet

Det andre steget for å trykke på lerret er å velge ønsket kunstverk eller fotografi. Husk at det er viktig å velge bilder av høy kvalitet, enten det er et originalt kunstverk, et velkjent maleri eller et digitalt bilde. Jo større lerretsbilde, desto høyere må bildeoppløsningen være for å opprettholde klarheten. Som en generell tommelfingerregel er den beste oppløsningen for forskjellige lerretsstørrelser som følger:

  • 20x60 cm krever en oppløsning på 640x480 piksler

  • 40x50 cm krever en oppløsning på 760x610 piksler

  • 50x75 cm krever en oppløsning på 1200x760 piksler

  • 60x90 cm krever en oppløsning på 1400x920 piksler

Husk også å vurdere fargen og livligheten til det valgte bildet, selv om du kan redigere verdiene til bildet (mer om dette snart!), kan du ikke på magisk vis forvandle et trist, mørkt bilde til noe fargerikt og levende. Vi anbefaler å velge et bilde som er både av høy kvalitet og meningsfylt, for eksempel et familieportrett, et bilde av et kjæledyr eller et landskapsbilde fra nylige reiser.

Steg 3: Juster plasseringen med designverktøyet

Det neste trinnet når du lærer å trykke på lerret online, er å bruke Optimalprints designverktøy til å justere plasseringen av det valgte bildet. Plassering refererer til hvordan det valgte bildet er plassert på lerretet. Med Optimalprints designprogram kan du beskjære et bilde til riktig størrelse, lage et bildemønster, eller rotere eller speile bildet for å endre utskriftens utseende og stil.

Du kan også laste opp flere fotografier eller illustrasjoner for å kombinere favorittbildene dine til én collage. Usikker på den beste bildeplasseringen? Designverktøyet vårt har en rekke forhåndslagde collagemaler for å forenkle utformingen av ditt personlige lerret! Herfra kan du også justere fargepaletten for å lage et fotolerret som passer perfekt til din personlige smak.

Steg 4: Bestill lerretsbildet ditt

Du er nesten klar til å motta lerretet ditt! Alt som gjenstår før du bestiller det trykte lerretet er å bekrefte designet ditt. Heldigvis lar Optimalprint sitt designverktøy deg endre utskriftens orientering, format og størrelse når som helst under designprosessen. Du kan til og med endre det valgte maloppsettet eller laste opp et helt nytt bilde hvis du foretrekker å begynne på nytt!

Når du er fornøyd med det endelige designet, er det på tide å legge det ferdige produktet i handlekurven. Etter at du har lagt inn betalings- og forsendelsesdetaljer i kassen, vil lerretsbildet ditt være på vei til deg så raskt som 24 timer! Glem ikke å sjekke ut våre enkle tips til hvordan du henger opp et lerret slik at det tilpassede trykket virkelig kan skinne i hjemmet ditt.

Gjør dine bilder og digital kunst om til tidløse mesterverk med Optimalprint

print your own custom canvases

Husker du da det virket som en umulig oppgave å finne det perfekte lerretsbildet? Den tiden er forbi! Online trykkeritjenester som Optimalprint har gjort det enklere enn noen gang å utforske et ubegrenset utvalg av design til veggdekor og skape helt unike kunstverk, direkte fra datamaskien eller mobilappen din. Nå kan du forvandle bildene og det digitale kunstverket ditt til tidløse mesterverk!

Med mange års erfaring er Optimalprint ikke bare sertifisert for profesjonell trykking, men er også foretrukket av norske kunder for produktene våre med konsekvent kvalitet. Vi kombinerer toppmoderne trykketeknologi med god gammel håndverk innen trebearbeiding. I tillegg er vi stolte av å tilby FSC-sertifiserte materialer, inkludert lette blindrammer i tre som tåler tidens tann.

Besøk hjemmesiden til Optimalprint eller last ned mobilappen vår for å lage ditt eget fotolerret i dag!