do not visit

Formuleringer for «sett av datoen»: Etikette og eksempler på kort

Planlegger du en spesiell begivenhet og trenger hjelp med formuleringen på dine «save the date»-kort? Vår etiketteguide og eksempler på kort er her for å hjelpe deg. Vi forstår betydningen av å lage en minneverdig og informativ «hold av datoen»-invitasjon, og vi er her for å veilede deg gjennom prosessen på en enkel måte. Fortsett å lese for å lære mer.

Hovedpoengene fra denne artikkelen:

  • Save-the-dates er forhåndsinvitasjonskort. De er en viktig del av bryllupspapirvarer som gir viktig informasjon om det kommende bryllupet og lar gjestene gjøre nødvendige forberedelser. De setter tonen for bryllupet og sendes vanligvis ut 6-8 måneder før arrangementet.

  • Den essensielle informasjonen på save-the-dates inkluderer parets navn, bryllupsdato, sted og en kort melding som ber gjestene reservere datoen. Ytterligere elementer kan inkludere et fotografi, spesielle designelementer, korrekturlesing og å gi en kontakt for RSVPs.

  • Ting å unngå på save-the-dates inkluderer registerinformasjon, spesifikke detaljer om seremonien eller mottakelsen, RSVP-forespørsler og informasjon om ekstra aktiviteter eller arrangementer rundt bryllupet. Disse detaljene kan overvelde gjestene og bør spares til den formelle invitasjonen.

  • Moderne etikette for save-the-date oppfordrer til bruk av uformelt og samtalevennlig språk, unngåelse av forkortelser eller akronymer, og vurdering av digitale alternativer av hensyn til miljøet og bekvemmelighet.

  • Optimalprint tilbyr en rekke tilpassbare save-the-date-design og et brukervennlig verktøy for å lage egne kort. Det er viktig å huske at save-the-dates er gjestenes første glimt inn i bryllupet, så gjør dem minneverdige.

Hva er Save-the-Dates?

Save-the-dates er kort som sendes til gjestene dine før de formelle bryllupsinvitasjonene. De gir viktig informasjon om ditt kommende bryllup, slik at gjestene kan merke kalenderne sine og gjøre nødvendige forberedelser. Save-the-dates er spesielt nyttige for gjester utenfor byen eller de som trenger å be om fri fra jobb for å delta på bryllupet ditt.

Betydningen av å sende Save-The-Dates

Save-the-dates har blitt stadig mer populære de siste årene, da de fungerer som en forhåndsinvitasjon som setter tonen for bryllupet ditt. Disse kortene sendes vanligvis ut seks til åtte måneder før bryllupsdatoen, og gir gjestene dine rikelig med tid til å planlegge og forberede seg. Her er noen få andre fordeler ved å sende ut save-the-dates.

  • Få et estimat av antall gjester: Du kan se hvor mange mennesker som sannsynligvis vil delta på bryllupet ditt ved å be om RSVPs eller be om foreløpige gjestetall. Denne informasjonen kan være utrolig nyttig når du planlegger bryllupslokalet, catering og andre logistiske detaljer.

  • Skap en buzz: Save-the-dates fungerer også som en måte å bygge forventning og generere buzz for bryllupet ditt. Ved å dele en sniktitt av bryllupsdetaljene dine, som stedet eller temaet, kan du få gjestene dine begeistret og ivrige etter den store dagen. Dette kan bidra til å skape en følelse av forventning og gjøre bryllupet ditt enda mer spesielt.

  • Kommuniser logistiske detaljer: Dette inkluderer hotellreservasjoner, transportalternativer og eventuelle spesielle instruksjoner eller forespørsler. Ved å gi denne informasjonen på forhånd, sikrer du at gjestene dine har all nødvendig informasjon for å gjøre sine forberedelser og ha en jevn og hyggelig opplevelse på bryllupet ditt.

Alt i alt er save-the-dates et verdifullt verktøy i bryllupsplanleggingsprosessen. De gir praktisk informasjon til gjestene dine og hjelper til med å sette tonen for den spesielle dagen din. Enten du går for et tradisjonelt kort eller blir kreativ med et unikt design, er save-the-dates en fantastisk måte å dele din spenning og forventning med dine kjære.

Dette kan du inkludere på «Sett av datoen»-kort

save the date cards

Når vi nå har forstått hva «save-the-date» er, la oss dykke ned i hvilken essensiell informasjon som skal inkluderes. Selv om "save-the-dates" er mindre formelle enn bryllupsinvitasjoner, er det fortsatt viktig å gi gjestene dine nødvendige detaljer om den store dagen. Her er noen nøkkelelementer å inkludere:

  • Deres navn: Husk å inkludere både ditt og partnerens navn, slik at folk vet hvem sitt bryllup de er invitert til.

  • Datoen: Dette er den viktigste delen! Sørg for å oppgi bryllupsdatoen tydelig.

  • Stedet: Selv om du kanskje ikke har bestilt et eksakt sted, er det nyttig å inkludere byen og staten, slik at gjestene kan vurdere reisearrangementene sine om nødvendig.

  • En melding om at en formell invitasjon vil følge: Det er tradisjonelt å merke seg at en formell invitasjon vil følge senere. Dette gir gjestene beskjed om å forvente mer informasjon i fremtiden.

  • Bryllupsnettsted (hvis du har ett): Hvis du har opprettet et bryllupsnettsted, inkluder URL-en på "save-the-dates". Her kan gjestene finne ytterligere detaljer som hotellanbefalinger, en tidsplan for arrangementer, eller registeret ditt.

Valgfrie detaljer:

  • Kleskode: Hvis du allerede vet at du skal ha en svart slips-arrangement eller uformelt strandbryllup, kan det være lurt å dele kleskoden tidlig, slik at gjestene kan planlegge antrekkene sine.

Husk, "save the date" er ikke en formell invitasjon, men en beskjed til gjestene dine om å blokkere kalenderne deres. Den formelle invitasjonen, som sendes senere, vil inneholde flere detaljer om bryllupet.

Flere tips for "Save-the-Date"

Det er viktig å balansere mellom å gi nok informasjon og ikke overvelde gjestene dine når det kommer til "save-the-dates". Mens du gir dem nødvendige detaljer, vil du også gi rom for forventning og spenning.

  • Legg til fotografier: Et annet element du kan vurdere er å inkludere et lite bilde av deg og partneren din på "save-the-date". Dette personlige preget gir en varm og innbydende følelse til kortet og lar gjestene dine se dine glade ansikter når de markerer kalenderen.

  • Velg designelementer med omhu: Et annet viktig aspekt å vurdere er designet på "save-the-date". Du vil at det skal reflektere bryllupstemaet eller -stilen, og gi gjestene et glimt av hva de kan forvente på den store dagen. Enten du velger et klassisk og elegant design eller et morsomt og lunefullt design, sørg for at det stemmer overens med din generelle visjon for bryllupet ditt.

  • Sørg for at du leser korrektur: Dobbeltsjekk alle detaljene, inkludert stavemåten til navnene dine, datoen, og stedet. Det er alltid en god idé å få et ekstra par øyne til å gjennomgå det bare for å fange opp små feil som kan ha blitt savnet.

  • Oppgi en kontakt for RSVP: Ikke glem å inkludere en måte for gjestene dine å RSVP eller angi deres oppmøte. Dette kan være en e-postadresse, et telefonnummer, eller et nettsted hvor de enkelt kan svare. Dette alternativet gjør det praktisk for gjestene dine å gi deg beskjed om de kan bli med deg på din spesielle dag.

Dette bør du unngå på sett-av-datoen-kort

not to include on save the date

Selv om det er viktig å gi gjestene dine nødvendig informasjon, er det noen ting du bør unngå å inkludere på dine sett-av-datoen-kort. Husk av såkalte save-the-date-kort er ment å være en kort kunngjøring, så det er best å holde dem enkle og unngå å overvelde gjestene dine med for mye informasjon. Ved å holde sett-av-datoen-kortene dine konsise og presise, sikrer du at gjestene dine fokuserer på den viktigste informasjonen og unngår forvirring. Her er noen ting du bør unngå:

1. Gavelister

Selv om det kan være fristende å fortelle gjestene dine hvor dere er registrert, er sett-av-datoen-kortene ikke det rette stedet. I stedet kan du inkludere gavelisten på hjemmesiden for bryllupet ditt eller dele den gjennom jungeltelegrafen.

2. Spesifikke detaljer om seremonien eller middagen

Sett-av-datoen-kort bør ikke inkludere spesifikke detaljer om bryllupsseremonien eller selskapet. Selv om det er viktig å gi gjestene dine en generell ide om når og hvor bryllupet ditt vil finne sted, bør du vente med spesifikke opplysninger til den formelle bryllupsinvitasjonen. Dette vil bidra til å bygge forventning og spenning for gjestene dine mens de venter på at den offisielle invitasjonen skal komme.

3. RSVP-meldinger

Selv om det kan virke praktisk å få et antall tidlig, er sett-av-datoen-kort ikke det rette tidspunktet å be om svar fra gjestene dine. Inkluder i stedet RSVP-informasjon på den formelle bryllupsinvitasjonen, der gjestene kan svare om de kan være til stede eller ei.

4. Ekstra aktiviteter eller arrangementer rundt bryllupet

Det er best å unngå å inkludere informasjon om eventuelle ekstra aktiviteter eller arrangementer rundt bryllupet på dine sett-av-datoen-kort, selv om det er et av de store destinasjonsbryllupene. Selv om du kanskje har planlagt flere feiringer eller utflukter for gjestene dine, bør sett-av-datoen-kort kun fokusere på datoen og stedet for selve bryllupet. Dette vil bidra til å unngå forvirring og sikre at gjestene dine har den viktigste informasjonen.

Moderne etikette for formulering av sett-av-datoen-kort

Ettersom tidene endrer seg, endrer også etiketten seg. Det er noen få moderne etiketteregler å huske på når det kommer til formulering av «save the date». Selv om disse reglene ikke er hugget i stein, kan de hjelpe deg med å enkelt navigere i verden av formuleringer for sett-av-datoen. Her er noen moderne etikettetips du bør vurdere:

Bruk uformelt språk og dagligtale

Når det kommer til formulering av save-the-date-kort, har det moderne paret friheten til å uttrykke seg på en måte som virkelig gjenspeiler deres unike personligheter. Borte er dagene med strenge formaliteter og stivt språk. I stedet oppfordres man til å bruke et uformelt språk som resonnerer med forholdet deres. Enten det er et snev av humor, et ektefølt budskap eller en leken tone, bør ordlyden fange parets personlig og sette tonen for den kommende feiringen.

Unngå å bruke forkortelser eller akronymer

Selv om det kan være fristende å bruke forkortelser eller akronymer for å spare plass eller virke trendy, er det viktig å vurdere den potensielle forvirringen det kan føre til for gjestene dine. Husk at ikke alle er kjent med alle de nyeste akronymene eller slangordene . Det er best å skrive fullstendige ord og unngå potensielle misforståelser for å sikre klar kommunikasjon. Ved å bruke språk som er lett å forstå for alle, kan du garantere at gjestene dine vil være fullt informert om den spesielle dagen din.

Vurder å bruke et digitalt alternativ

Mange par velger digitale alternativer for save-the-date i dagens miljøbevisste verden. Dette reduserer papiravfall og gir en praktisk og kostnadseffektiv måte å nå ut til gjestene dine. Med digitale sett-av-datoen-kort kan du inkludere interaktive elementer, for eksempel lenker til hjemmesiden til bryllupet ditt eller en RSVP-funksjon, noe som gjør det enklere for gjestene dine å svare og holde kontakten. I tillegg kan du enkelt tilpasse og personalisere digitale sett-av-datoen-kort for å matche bryllupstemaet eller -fargene og sette et unikt preg på kunngjøringen din.

Selv om det er viktig å følge normal etikette, er det viktigste aspektet ved ordlyden i save-the-date-kort å uttrykke din begeistring og sikre at gjestene dine har de nødvendige detaljene.

Kreative ideer for formuleringer for sett-av-datoen-kort

creative save the date wording

Leter du etter litt inspirasjon? Her er noen eksempler på kreative «save-the-date»-formuleringer for å stimulere kreativiteten din:

Formelle eller tradisjonelle formuleringer for sett-av-datoen-kort:

  • «Vennligst sett av datoen for ekteskapet mellom [ditt navn] og [din partners navn] den [dato] i [by]. En offisiell invitasjon vil snart følge.»

  • «Vi er glade for å kunngjøre at vi, [ditt navn] og [din partners navn], vil gifte oss den [dato]. Vi ville være beæret hvis du setter av datoen på kalenderen din. Detaljert invitasjon kommer snart.»

  • «[Ditt navn] og [din partners navn] gifter seg. Sett av datoen for feiringen vår den [dato] i [by]. Formell invitasjon følger snart.»

  • «Bli med oss når vi feirer et nytt kapittel i våre liv. Sett av datoen den [dato], for [ditt navn] og [din partners navn] skal forenes i ekteskap. Invitasjon følger snart.»

Uformelle og morsomme ordlyder for save-the-date:

  • «Hei, vi gifter oss! sett av [dato] fordi vi vil at du i [by] skal feire med oss! Se opp for den offisielle invitasjonen.»

  • «Vi har store nyheter! Vi har satt en dato, og du er invitert! Sett av [dato], og hold øye med din offisielle invitasjon!»

  • «Marker [dato] på kalenderen din fordi vi skal gifte oss! Begynn å pakke for [by]. Mer informasjon komer formelle invitasjonen.»

  • «Gjett hva? Vi skal gifte oss! Sett en sirkel rundt [dato] inn i dagboken din og følg med for flere detaljer. La oss skape noen minner!»

Romantiske sett-av-datoen-kort:

  • «Kjærlighetshistorien vår fortsetter … Bli med [ditt navn] og [din partners navn] den [dato] i [by] når vi tar neste steg. Detaljert invitasjon følger.»

  • «To hjerter, én kjærlighetshistorie. Sett av datoen for [ditt navn] og [din partners navn] når vi gifter oss på [dato]. Invitasjon følger snart.»

  • «Med glade hjerter annonserer vi bryllupet vårt på [dato]. Vennligst hold av datoen for å feire med oss. Flere detaljer kommer med vår formelle invitasjon.»

  • «Vår kjærlighetsreise bringer oss til [dato]. Vennligst hold av datoen for bryllupet vårt i [by]. Offisiell invitasjon kommer snart.»

Moderne eller enkle sett-av-datoen-kort:

  • «Sett av datoen: [ditt navn] + [din partners navn] gifter seg! Bli med oss på [dato] i [by]. Flere detaljer følger.»

  • «Merk kalenderen din! [Ditt navn] & [din partners navn] gifter seg den [dato] i [by]. Invitasjon følger.»

  • «Gjør deg klar til å feire! [Ditt navn] og [din partners navn] gir hverandre sitt «ja» den [dato]. Flere detaljer kommer snart.»

  • «[Ditt navn] + [din partners navn] = Bryllupsklokker! Bli med oss den [dato] i [by]. Mer informasjon kommer.»

Sett-av-datoen-kort med foto:

  • (Med et bilde av dere to) «Hun sa ja! Vi gifter oss den [dato] i [by]. Formell invitasjon kommer.»

  • (Sammen med et søtt bilde) «Se for deg dette: [navnet ditt] & [navnet til partneren din] som gift! Det skjer på [dato]. Flere detaljer kommer snart!»

  • (Med et morsomt bilde av dere to) «Er du klar for å si «smil» med oss? Vi gifter oss den [dato] i [by]. Følg med for mer informasjon!»

  • (Med et vakkert bilde) «Vår reise fortsetter … Hold av datoen vår [dato] når vi går inn i dette nye kapittelet sammen i [by]. Invitasjon følger.»

Sett-av-datoen-kort for destinasjonsbryllup:

  • «Pakk kofferten og sett av datoen! Vi gifter oss i den vakre byen [by, land] den [dato]. Detaljer kommer snart.»

  • «Eventyr venter! Vi gifter oss den [dato] i [by, land]. Vi håper du vil bli med oss på denne reisen. Invitasjon følger.»

  • «Kjærlighetshistorien vår tar oss til [by, land] den [dato]. Hold av datoen for bryllupet vårt! Formell invitasjon følger.»

  • «En spesiell dato for et spesielt sted! Vi gifter oss den [dato] i [by, land]. Pakk kofferten og vent på din offisielle invitasjon.»

Artige og humoristiske sett-av-datoen-kort:

  • «Gratis mat, kake og kjærlighet! Hold av datoen for [dato], for vi gifter oss i [by, land]. Se opp for den formelle invitasjonen.»

  • «Vi er klare til å endre Facebook-statusen vår til «Gift». Bli med på festen den [dato] i [by]. Offisiell invitasjon kommer snart!»

  • «Vi tester løftet «i sykdom og helse» med bryllupskake! Bli med oss den [dato] i [by]. Invitasjon følger.»

  • «Kjærlighet, latter og en lykkelig slutt starter den [dato] i [by]. Hold øynene åpne for den offisielle invitasjonen!»

Tilpass gjerne disse eksemplene eller lag en unik, oppdatert ordlyd som representerer deres kjærlighetshistorie og setter tonen for bryllupsdagen.

Design dine egne sett-av-datoen-kort med Optimalprint

Når det gjelder å feire kjærligheten, er hver detalj viktig. Med Optimalprint bidrar vi til at store og små detaljer perfekt innkapsler din unike kjærlighetshistorie. Bryllupsreisen din begynner med det perfekte save-the-date-kortet. Det er førsteinntrykket av bryllupet ditt, øyeblikket når gjestene dine markerer kalenderen og begynner å dele spenningen din.

Med Optimalprints brede utvalg av tilpassbare, tidsriktige design , kan du sette tonen for den store dagen. Enten du leter etter noe formelt og tradisjonelt, morsomt og uformelt, eller moderne og elegant, så har vi det du trenger. Vi tilbyr til og med kort med foto for å legge til et personlig preg og vise frem kjærligheten din gjennom vakre bilder.

Men tjenestene våre stopper ikke der. Sammen med det perfekte save-the-date-kortet, tilbyr Optimalprint et omfattende utvalg av bryllupsrelaterte produkter for å hjelpe deg med planleggingsprosessen:

  • Bryllupsinvitasjoner : Gi en varm og personlig invitasjon til dine gjester. Velg blant hundrevis av design og tilpass dem for å matche bryllupstemaet ditt.

  • Bryllupsprogrammer : Hold gjestene dine informert og engasjert med et skreddersydd bryllupsprogram som beskriver seremonien din fra start til slutt.

  • Bordkort : Tilfør et snev av eleganse på bryllupsmiddagen din med vakkert trykte bordkort.

  • Takkekort : Uttrykk din takknemlighet etter bryllupet med personlige takkekort. Det er den perfekte måten å dele en spesiell melding med de som gjorde dagen din minneverdig.

  • Bryllupslerreter : Gjør dine kjære bryllupsbilder til fantastisk veggdekor med våre lerretsbilder for bryllupet.

Så, hva venter du på? Begynn å designe din «save-the-date» i dag og utforsk vårt store utvalg av skrivesaker til bryllupet. Bare last ned Optimalprint-appen eller gå til hjemmesiden vår for å begynne å skape din perfekte bryllupsreise.

Ofte stilte spørsmål om sett-av-datoen

Når bør vi sende ut sett-av-datoen-kort?

Sett-av-datoen-kort bør ideelt sett sendes ut seks til åtte måneder før bryllupet. Hvis det er et destinasjonsbryllup eller det faller på en helligdag, kan du vurdere å sende dem ut enda tidligere, omtrent ni til tolv måneder i forveien.

Hvem bør motta et sett-av-datoen-kort?

Sett-av-datoen-kort bør sendes til alle dine potensielle gjester. Dette inkluderer familie, slektninger, venner og alle du ønsker skal feire med deg på den spesielle dagen din. Husk at alle som mottar et sett-av-datoen-kort også skal motta en bryllupsinvitasjon.

Skal man sette navn på sett-av-datoen-kort?

Det er vanlig å inkludere både navnene på paret og datoen for bryllupet på sett-av-datoen-kort. Dette kan imidlertid tilpasses basert på din stil og preferanse.

Hvilke typer sett-av-datoen-kort er tilgjengelige?

Vår plattform tilbyr ulike typer sett-av-datoen-kort, inkludert postkort, magneter og til og med digitale alternativer. Med våre tilpassbare design kan du uttrykke din unike stil samtidig som du holder deg oppdatert med de siste trendene.

Må vårt sett-av-datoen-kort matche bryllupsinvitasjonen vår?

Ditt sett-av-datoen-kort trenger ikke nødvendigvis å matche bryllupsinvitasjonen. Det kan fungere som en teaser for bryllupets tema eller rett og slett være et morsomt, unikt uttrykk for kjærlighetshistorien deres.

Må jeg sende folk en bryllupsinvitasjon hvis jeg sendte dem et sett-av-datoen-kort?

Som en generell regel, bør du bestille dine sett-av-datoen-kort så snart du har bekreftet bryllupsdatoen og stedet. Dette vil gi deg god tid til å designe kortet og sende dem ut innen den anbefalte tidsrammen. På plattformen vår kan du designe, bestille og få dem sendt direkte til deg eller dine gjester raskt.