do not visit

Slik skriver du et takkekort: 10 tips og eksempler

Teknologi forenkler definitivt kommunikasjonen med våre nærmeste, men det å sende et personlig takkekort vil alltid være tidløst!

Enten du mottar en sjenerøs gave fra en du er glad i for en spesiell begivenhet i livet ditt, eller du ønsker å sende en enkel takkemelding til noen for å ha vært der for deg, så er et håndskrevet notat en gjennomtenkt, minneverdig måte å få en person til å føle seg verdsatt.

Hvis det å skrive takkekort ikke er din sterke side, er du ikke alene. Mange sliter med å sette penn på papir fordi de ikke vet hva de skal skrive i et takkekort men du er heldig!

I denne artikkelen gir vi noen nyttige, kreative ideer og tips for å hjelpe deg i gang og gjøre hele skriveopplevelsen enklere. Vi vil også dele noen eksempler på forskjellige situasjoner, hendelser og typer takkekort som skal sendes.

Her er hvordan du skriver en takkemelding som dine kjære vil sette pris på!

Hovedpunkter fra denne artikkelen:

  • Formuleringen i takkekortet ditt er helt opp til deg. Men, det kan være lurt å tenke på mottakeren, gavene du har fått, anledningen, og hvordan du planlegger å bruke gaven. Disse faktorene kan inspirere det du skriver i takkemeldingen din.

  • Tenk over hva du ønsker å formidle i et takkekort og hvordan du ønsker at mottakeren skal føle seg. Anerkjenn personens omtanke og generøsitet, og uttrykk din takknemlighet.

  • Takkemeldinger kan personaliseres med bilder, tekst, maler, bakgrunner og mye mer hos Optimalprint.

  • Fra takkekort for bryllups til enkle meldinger som takker noen for å ha tilbrakt tid sammen. Enhver grunn til å skrive et takkekort er god nok.

10 tips for å skrive et takkekort

thank you card messages

Et ektefølt takkekort er en enkel måte å vise takknemlighet for noen i livet ditt. Det er mange anledninger og grunner til å sende et takkekort; en babyshower, bryllupsgave, dåp, eksamen eller bursdag. Uansett hva anledningen er, går det aldri upåaktet hen å si takk på en personlig måte.

Uttrykk takknemlighet for folks omtenksomhet og gavmildhet på en meningsfull måte med de følgende ti rådene og eksemplene på meldinger. Her er vår komplette guide for å skrive det perfekte takkekortet.

1. Reflekter over ditt forhold til mottakeren

Før du setter pennen på papiret, ta et øyeblikk for å vurdere ditt forhold til personen som skal motta kortet. Hvis det er en nær venn eller et familiemedlem, kan du benytte en mer personlig tone i kortteksten og det kan være enklere å uttrykke takknemlighet. For fjerne slektninger, kolleger og bekjente, vil du sannsynligvis benytte mer formelle uttrykk og være mer nøye med ordvalget.

2. Velg et personlig takkekort

Effekten av et håndskrevet takkekort er ubestridelig. Hvorfor ikke ta det et skritt videre med skreddersydde kort fra Optimalprint? Legg til ditt eget unike preg med et bilde eller sitat, og velg blant elegante oppsett og kortmaler som passer din stil. Du kan velge mellom enkle, minimalistiske temaer, eller gå for en livlig og morsom stemning med sterke farger og mønstre. Å uttrykke din takknemlighet gjennom en personlig melding er enkelt med personlige takkekort, og Optimalprint tilbyr fantastiske tilpasningsmuligheter som gjør prosessen enda mer personlig.

3. Hold det kort og godt

short thank you card message

Det kan være lett å overtenke formuleringen i takkekortene dine, men vi anbefaler sterkt å holde dem korte og enkle. Å følge vanlig etikette er en god idé, men du kan fortsatt uttrykke din takknemlighet med et enkelt «tusen takk» og noen få andre linjer med tekst. Enten denne personen ga et generøst bidrag til bryllupsreisefondet ditt, deltok på ditt barns første bursdagsfest, eller sendte deg blomster og lykkeønskninger i et bursdagskort, trenger ikke en gjennomtenkt melding å være en liten novelle for å bli satt pris på. Send din kjærlighet og takknemlighet, og ønsk dem farvel!

4. Vær oppriktig og direkte

Unngå å bruke språk eller uttrykk som ikke er naturlige for deg. En takkemelding skal være som en hyggelig samtale – positiv, oppriktig og rett på sak.

Selv om det er bedre å sende en forsinket takkemelding enn ingen takkemelding i det hele tatt, anbefales det å sende takkekort til hver mottaker innen en uke etter arrangementet. Dette viser at du prioriterer å vise takknemlighet, slik at alle som deltok på arrangementet ditt føler seg verdsatt.

Det er selvfølgelig unntak fra denne regelen. For eksempel er det vanlig å sende takkekort for bryllup innen en måned etter bryllupsdatoen. Mange par velger likevel å sende sine i løpet av de første tre månedene på grunn av bryllupsreisen og andre begivenheter etter den store dagen.

5. Begynn kortet ditt med en hilsen

Innled takkemeldingen med en varm hilsen. Mange foretrekker å bruke «Kjære» eller «Hei» etterfulgt av mottakerens navn. Når du skriver takkekort, kan det være lurt å eksperimentere med forskjellige hilsener for å finne ut hva du trives best med og hva som virker mest oppriktig.

6. Formuler en kraftfull takkemelding

Gå direkte til takkemeldingen etter at du har åpnet med en hilsen! Uttrykk din evige takknemlighet for det de har gitt deg. Uansett om det var en generøs bryllupsgave eller en omtankefull konfirmasjonsgave, fortjener feiringen av betydningsfulle livshendelser og nye minner med dine nærmeste absolutt anerkjennelse. Vær direkte i dine takkemeldinger for å sikre at mottakeren føler din oppriktighet.

7. Legg til spesifikke detaljer i takkekortet ditt

Ta med personlige detaljer i hver takkemelding så mottakeren føler seg verdsatt, i stedet for å føle at de mottar en standard takkemelding. Bruk unike detaljer i hvert takkekort som er spesifikke for personen, fra å beskrive din takknemlighet for den spesifikke gaven de sendte, til et minne du delte på arrangementet. Ved å nevne disse grunnene for takkekortet, vil det få et personlig preg som bare du kan gi.

8. Formuler en fremtidsrettet tekst

Beskriv nøye hvordan du vil gaven deres og hvilken innvirkning den har på din fremtid. La oss si at du har mottatt et sjenerøst gavekort som bryllupsgave, som du har tenkt å bruke på nye kjøkkenartikler eller husholdningsapparater. Del disse detaljene med den som ga gaven, slik at de kan forestille seg hvordan du bruker gaven deres på en unik og hjelpsom måte.

9. Gjenta din takknemlighet

I takkebrev eller takkekort kan det aldri være for mange uttrykk for takknemlighet! Når du har formulert en fremtidsrettet uttalelse om hvordan du vil benytte gaven, utdyp din takknemlighet for deres generøsitet med en siste «tusen takk» for å understreke din takknemlighet.

10. Avslutt med en varm hilsen

For å runde av takkekortet kan du ønske mottakeren alt godt og nevne eventuelle fremtidige møter. Hvis dette er en formell takkemelding, bruk en profesjonell avslutning som «Vennlig hilsen». Hvis du derimot sender takkekort for bryllup, kan disse være mer personlige. Prøv «Kjærlig hilsen», «Tusen takk,» eller «Varm hilsen».

Eksempler og ideer til takkekort

thank you card example

Nå som du har mestret kunsten å lage det perfekte takkekortet, er du kanskje på utkikk etter eksempler på tekst som kan brukes i dine egne takkekort. Fortsett å lese for å oppdage en rekke formuleringer for takkekort som du kan bruke direkte eller som inspirasjon.

Korte takkemeldinger

  • Tusen takk!

  • Sender varme takk og lykkeønskninger.

  • En stor takk til deg!

  • Ord kan ikke formidle min takknemlighet.

  • Takk for din store gavmildhet!

  • Du gjorde dagen min.

  • Takk for at du har meg i tankene!

Takkemeldinger for gaver

  • Tusen takk for den omtenksomme og sjenerøse gaven.

  • Du vet alltid hva du skal gi meg; takk for at du forstår meg så godt!

  • Min dypeste takk for den sjenerøse og perfekte gaven.

  • Bursdagsgaven din varmet virkelig hjertet og fikk meg til å føle meg verdsatt.

  • Tusen takk for den perfekte bryllupsgaven. Vi kommer til å bruke vinglassene (eller hvilken som helst annen gave) flittig og tenke på dere!

  • Din søte gave til vår nye baby var bedårende. Takk for at du støtter oss i vår nye livsfase!

  • Jeg er stadig imponert over dine perfekte gaver hvert år. Jeg kommer til å bruke denne gaven ofte; tusen takk!

Takkemeldinger for tjenester

thank you message cards
  • Dette takkekortet kan ikke måle seg med den enorme hjelpen du har gitt meg nylig. Jeg kommer til å være evig takknemlig for din urokkelige støtte.

  • Takk for at du hjalp meg med forberedelsene til jobbintervjuet mitt. Du bidro til å styrke selvtilliten min, og intervjuet gikk strålende på grunn av deg!

  • Din tålmodighet og forståelse i denne utfordrende perioden setter jeg uendelig stor pris på.

  • Takk for at du alltid oppmuntrer meg til å ha tro på meg selv og følge drømmene mine.

  • Du har vært ved min side i livets viktigste øyeblikk, og jeg kan ikke forestille meg livet uten deg.

  • På bryllupsdagen min vil jeg uttrykke min takknemlighet for din støtte gjennom alt og for alltid å ha oppmuntret meg til å tro på kjærligheten.

  • Takk for at du er min største støttespiller og alltid ser det beste i meg!

Morsomme takkemeldinger

  • Takk for gaven – jeg forventet bare en kullklump!

  • Å bli ett år eldre er en utfordring, men gaven din har gjort det lettere!

  • Er du ikke glad for at jeg er vennen din? Fordi jeg er utrolig takknemlig for at du er min!

  • Jeg setter så stor pris på deg at jeg planlegger å starte en fanklubb i ditt navn!

  • Roser er røde. Fioler er blå. Du er en trofast venn god som få.

  • Ingen ord kan uttrykke min takknemlighet, så her er denne lille meldingen i stedet.

  • Du er det beste som har skjedd siden oppskåret brød. Tusen takk!

Formelle takkemeldinger

  • Takk for at du tok deg tid til jobbintervjuet mitt. Jeg setter pris på muligheten til å møte deg og ser frem til å høre mer om stillingen. Jeg håper å høre fra deg snart!

  • Jeg er dypt takknemlig for tiden og innsatsen du har investert i min karriereutvikling. Din veiledning og støtte vil aldri bli glemt. Jeg ønsker deg alt godt i dine fremtidige prosjekter.

  • Sender min oppriktige takk og anerkjennelse for din støtte og veiledning. Tajj for all hjelpen og oppmuntringen du har gitt meg når jeg trengte det.

  • Tusen takk for hjelpen du har gitt til min virksomhet. Jeg setter stor pris på din tid og innsats, og jeg ser frem til å samarbeide i fremtiden.

  • Jeg ønsket å uttrykke min takknemlighet for innsikten, rådene, og selvtilliten du har gitt meg.

  • Jeg vil anerkjenne din innsats og omtanke i å ønske meg velkommen som et nytt medlem av teamet. Jeg ser frem til å samarbeide om fremtidige prosjekter. Takk igjen!

Lag og skriv ut det perfekte takkekortet med Optimalprint

print thank you cards

Som du kan se, er det å sende et takkekort mye mer enn bare å skrible ned noen ord på et stykke papir.

Enten du vil uttrykke din takknemlighet til hele familien for deres kjærlighet og støtte på bryllupsdagen, sende en enkel melding til en venn for dyrepass, eller sende et håndskrevet kort til en bekjent for en omtenksom gave, er takkekort en enkel måte å få noen til å føle seg spesiell og verdsatt.

Hvis du ønsker å ta takkekortene dine til et nytt nivå, er Optimalprint her for å hjelpe. Med vårt brukervennlige designverktøy, kan du raskt og effektivt lage personlige takkekort for å sende til alle dine familiemedlemmer, venner, kolleger og bekjente.

Prosessen er sømløs; kort kan lages på en datamaskin eller ved å bruke Optimalprint-appen på mobilen din. Bare last opp et bilde eller velg blant tusenvis av design og maler på nettstedet vårt for å få takkekortene dine til å skille seg ut. Du kommer til å sende ut gjennomtenkte og personlige takkekort på kort tid! Velg et kort og begynn å designe i dag.